Quantcast

G. Nausėda atvyko atsisveikinti su G. Kirkilu: jis buvo politikas gerąja to žodžio prasme

Antradienį atsisveikinti su savaitgalį mirusiu buvusiu premjeru Gediminu Kirkilu atvyko ir prezidentas Gitanas Nausėda. Šalies vadovo teigimu, G. Kirkilas buvo politikas gerąja to žodžio prasme.

„Gediminas Kirkilas buvo žmogus, kuris stovėjo prie valstybės vairo ir tuo metu, kai nebuvo lengva, kai valstybės laukė nemažai iššūkių, kai reikėjo dalyvauti svarbių strateginių sprendimų priėmime. Net ir pasitraukęs iš aktyviosios politikos jis neliko abejingas mūsų viešajam gyvenimui“, – antradienį žurnalistams prie laidojimo rūmų sakė G. Nausėda.

„Tai buvo politikas gerąja to žodžio prasme. (...) Visada jam buvo būdingas tam tikras solidumas, nesiblaškymas į smulkmenas, pigių efektų ieškojimą. Tai buvo žmogus, kuris mąstė globaliai, europietiškai ir turėjo labai aiškią vertybių hierarchiją“, – pridūrė valstybės vadovas.

ELTA primena, kad apie netikėtą G. Kirkilo mirtį pranešta šeštadienio rytą. Jis ėjo 73-iuosius metus.

Vyriausybei G. Kirkilas vadovavo 2006–2008 metais. Prieš tai jis ėjo krašto apsaugos ministro pareigas, nuo 1992 iki 2020 metų buvo renkamas į Seimą.

2003 metais politikas buvo apdovanotas Vytauto Didžiojo ordino Karininko kryžiumi, po metų – Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžiumi.

Antradienį iki 20 valandos bei trečiadienį nuo 9 iki 12 val. su velioniu galima atsisveikinti laidojimo rūmų „Ritualas“ didžiojoje salėje. Urna bus išnešama trečiadienį 12 valandą. Laidotuvės vyks Antakalnio kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tauta

Tauta portretas
o KGB gitaniuks po nepriklausomybes dar pasirašė bendradarbiavimą

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷

N̷O̷_̷u̷k̷r̷a̷i̷n̷a̷!̷ portretas
Klounai

atvyko atsisveikinti su G. Kirkilu

atvyko atsisveikinti su G. Kirkilu portretas
Tai kad ne su Kirkilu, o su jo nuotrauka...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių