Quantcast

Nustatyti įtariamieji, dažais apipylę partizano paminklą: abu jie – užsieniečiai

Vienas iš įtariamųjų dėl Merkinėje dažais apipilto paminklo Lietuvos partizanų vadui Adolfui Ramanauskui–Vanagui, jau perduotas ir apklaustas Lietuvoje, o kitas dar yra Latvijoje.

Estijos pilietis buvo sulaikytas Estijoje šių metų vasario pradžioje ir vėliau perduotas Lietuvos teisėsaugai. Teismas tenkino prokuroro prašymą ir skyrė šiam įtariamajam suėmimą trims mėnesiams, penktadienį pranešė Lietuvos generalinė prokuratūra.

Antras įtariamasis, turintis dvigubą Estijos ir Rusijos pilietybę, buvo sulaikytas ir šiuo metu yra suimtas Latvijoje. Jis apklaustas vykdant Lietuvos prokurorų išsiųstą  Europos tyrimo orderį. Latvijos pareigūnai šiam asmeniui taip pat yra pateikę įtarimus dėl nusikalstamų veikų, įvykdytų Latvijoje.

Ikiteisminiam tyrimui Lietuvoje vadovauja ir jį organizuoja Kauno apygardos prokuratūra, tyrimą atlieka Alytaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas. Tyrimo metu aktyviai bendradarbiaujama su Valstybės saugumo departamentu ir Lietuvos kriminalinės policijos biuru.

Kaip jau buvo pranešta 2024 m. vasarį, bendradarbiaujant Lietuvos, Latvijos, Estijos saugumo ir teisėsaugos institucijoms, Estijoje ir Latvijoje buvo sulaikyti asmenys, kurie yra įtariami Rusijos specialiųjų tarnybų nurodymu vykdę įvairias nusikalstamas veikas trijose valstybėse.

ELTA primena, kad partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui skirtas paminklas Merkinėje raudonais dažais buvo aplietas sausio 29-ąją. Tai antras toks incidentas nuo tada, kai paminklas buvo pastatytas. Paminklas buvo išniekintas ir praėjusių metų gegužės pradžioje.

Seimas 2018 m. priimta deklaracija pripažino partizanų vadą A. Ramanauską-Vanagą su okupacija kovojusios Lietuvos valstybės vadovu. A. Ramanauskas-Vanagas nuo Jono Žemaičio-Vytauto žūties okupanto nelaisvėje 1954 m. lapkričio 26 d. iki 1957 m. lapkričio 29 d. (jo paties nužudymo KGB kalėjime Vilniuje) buvo aukščiausiasis tuo metu likęs gyvas Lietuvos valstybės pareigūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svilainis

svilainis portretas
Su tais valstybės vadovais koke tai netikę poteriai pasidarė .Po drg landsbergio paskyrimo,,prezidentu''Vanagas irgi tapo vadovu.O kur dar Žemaitis? ..Pamatęs kas vyksta su paminklais,drg landsbergis dabar bijo ir numirti,nes jo ,,įamžinimas'' ko gero to paties gali sulaukti.Neatmestinas ir rusų kišimasis prie šitų darbelių,nes jie matyt elgiasi pagal,,otkepi pyragi'' programą už sovietinių karių atminimo trynimą masiškai griovus jų paminklus.

Faktas

Faktas portretas
> artistas ai durnelis klounas? .......................... Na artistas tikrai nesi, greičiau - durnelis klaunas. Paprastai kalbant, esi sovietinių kolonistų trenkta atžalėlė, niekaip nenorinti kraustytis iš Lietuvos į savo šlovinamą Putino rojų.

artistas ai durnelis klounas?

artistas ai durnelis klounas? portretas
Žudė partizanai ūkininkus kad kolchozan įstojo. Pasakojo senelis - jo pusbrolį taip. Vienas kitas partizanas pasirodė žydšaudys. Va tiem nepasisekė - ne tuos žudė. Po mirties teks atsakyti. Kas žino - gal tas vištvanagis kraujo nusipelnė. Pažiūrom į veidrodį - o kaip lit ovcy su paminklais elgėsi. Tai lit ovcom okupantai o jo šeiminykai valkatyno jungtinės valstijos visom keturiom tuos okupantus rėmė, ranką spaudė ir meiliai žiūrėjo. Koalicija. Taigi dabartinių Rumšiškių kapinėse stovėjo paminklas koalicijos kariams, žuvusiems vaduojant Rumšiškes. Tikrasias. Žuvusiųjų apie 300, nuo rusų iki gruzinų. Buvo marmure pavardės iškaltos. Tai lit ovcy perdioty tą paminklą ne dažais o sudaužė. Po to nukėlė. Okupantai. O kaip iš okupantų rankų priimt Wilno ir Memelį - tai kas tokie - išsigimėliai šūdvabaliai, be garbės, be sąžinės.
VISI KOMENTARAI 49

Galerijos

Daugiau straipsnių